Olympiavoittaja Toni Nieminen kiihdytti Cityravien lämminverilähdön voittoon Haminassa

Hevoset Bastionissa -tapahtuman sunnuntai tarjosi vauhdin hurmaa viiden cityravilähdön voimin.  

Haminan Kadettikoulunkadun 300 metrin ravisuora päästi yleisön kokemaan ravilähdön vauhdin läheltä. Linjalähetyksenä toteutetuissa Cityraveissa valjakot kilpailivat suoralla kahden valjakon pareissa, joista nopeampi pääsi jatkoon. Välierien jälkeen toisistaan mittaa finaalissa otti aina erien parhaat hevoset.  

Haminassa A-ponien 150m matkan vei nimiinsä tyylitellen Jerry Rauos ja Jokimäen Mindy. Lämminveristen montén ykköseksi kukitettiin Marinka Salminen ja Luxorious Lord. Päivän tuplavoittaja oli Inton Rilla, joka tyylitteli voittoon sekä kylmäveristen kärrylähdössä Janita Antti-Roikon että kylmäveristen montélähdössä Maria Muhlin kanssa. Naisohjastajien oman lähdön taas vei nimiinsä Emma Väre ja Justice Ås.  

Päivän päättäneessä lämminveristen kärrylähdössä ravien voittajakehään palasi myös mäkihypyn olympiavoittaja Toni Nieminen Target Kronoksen kanssa.    

”Ainahan voittaminen on makeaa, mutta nyt se oli aivan extramakeaa kahdesta syystä. Ensinnäkin tämä oli tosi hieno tapahtuma ja yleisö eli vahvasti mukana. Ravisuoralla yleisö on upean lähellä meitä kilpailijoita. Toiseksi tietenkin oli hienoa palata pitkästä aikaa tositoimiin oman intohimon pariin ja vielä näin upealla hevosella”, Toni Nieminen kuvaili tuntemuksia lähdön jälkeen.

Nieminen palasi kärryille perjantaina Teivossa, jossa sijoitus Enon Vilpin kanssa oli kolmas. Sitä ennen edellinen startti oli vuodelta 2018, mutta ravikipinä syttyi jälleen valtavaan liekkiin.

”Olen aina nauttinut hevosten kanssa toimimisesta, mutta viime aikoina aikaa ei ole ollut riittävästi. Nyt kun toimenkuvani muuttui ja jäi enemmän aikaa, pistin kilpailulisenssin heti maksuun. Sattumalta pääsinkin sitten tänä viikonloppuna kahden huippuhevosen rattaille. Viesti hevosenomistajille on ehdottomasti, että olen käytettävissä! Katsotaan mihin tämä tarina ja uusi alku raviurheilun parissa johtaa,” Nieminen jatkoi iloisena.

Artikkeli kuva: Aino Tervonen