Unelmana hevosen omistaminen?

Kimppahevonen on oiva reitti hevosenomistajaksi!

Kimppaomistaminen on helppo ja edullinen tapa päästä mukaan hevos- ja ravimaailmaan.

Kimppahevosen omistavat yhdessä kaksi tai useampi henkilö. Ylärajaa omistajien määrälle ei ole – hevonen voi olla jaettu jopa tuhanteen omistusosuuteen.

Osa kimppaomistajista vierailee säännöllisesti hevosensa luona, toiset jännittävät vain kilpailuja. Kimppa mahdollistaa joustavan tavan osallistua oman hevosen arkeen.

Kimppahevosen kustannukset jaetaan omistusosuuksien suhteessa. Usein kimpat sopivat kiinteästä kuukausihinnasta, joka kattaa hevosen kaikki kulut.

Suomen Hippos ylläpitää Heila Hevospörssiä, jossa myydään säännöllisesti myös kimppaosuuksia.

Lue lisää kimppaomistamisesta

Suomenhevonen ilman muuta

”Meille oli selvää, että kimppahevonen on nimenomaan suomenhevonen.

On yhteinen intressi vaalia suomenhevosen, kansallisaarteemme, kulttuuriperintöä ja ylläpitää sen ansaitsemaa arvostusta.

Meille tärkeää on paitsi hyväsukuinen, alusta asti hyvin pidetty varsa, mutta myös kiva maalaisjärjellä varustettu porukka, joka antaa valmentajalle työrauhan.

Aktiivinen kimpanvetäjä mahdollistaa sen, että pysymme ajan tasalla niin hevosen treenistä kuin kimpan yhteisistä asioista.”

– Tina ja Pauli Mustajärvi / SaltterKinnarin Toivomus

 

Hyvä porukka opastaa lajin saloihin

”Olen sellainen hevosenomistaja, etten ole koskenutkaan hevoseen! Kimppaomistaminen on minulle yhteisöllisyyttä, laatuajan viettämistä hyvässä seurassa sekä ainutlaatuisia elämyksiä.

Oman hevosen kanssa koetut hienot hetket kansainvälisilläkin radoilla ovat vahvistaneet ajatusta, että suomalainen raviurheilu on vastuullista ja hevosystävällistä. Siksi omistajien joukkoon voi sydämellisesti toivottaa tervetulleeksi kaikenlaiset ihmiset, joita hevonen ja vauhdikas laji kiinnostavat.

Osaamista tai taitoja ei tarvita – hyvässä kimppaporukassa perehtyy kyllä lajin saloihin!”

– Katjamaria Piiroinen / H.V. Tuuri