100 vuotta täyttävä Kuninkuusravit ikuistetaan postimerkkeihin

Posti julkaisee ensi keväänä 20 uutta postimerkkiä. Oman postimerkkiarkkinsa saa myös 100 vuotta täyttävä Kuninkuusravit. Juhlavuoden postimerkkejä on kaksi ja niissä esittäytyvät suomenhevoset Evartti, Lumi-Oosa, Suven Sametti sekä Sirpsakka. 

Kuninkuusravit on suomalaisen ravikesän kohokohta, joka järjestetään sadatta kertaa ensi heinäkuussa Jyväskylässä. Juhlavuoden kunniaksi Posti julkaisee Stiina Hovin suunnittelemat postimerkit, joissa esittäytyvät kolminkertainen ravikuningas Evartti sekä ravikuningattaret Lumi-Oosa ja Suven Sametti seuranaan tämänvuotisen kuningatarkilpailun ensikertalainen Sirpsakka. Hovin suunnittelemien merkkien pohjalla ovat Maisa Hyttisen sekä Terhi Piispa-Helistenin ottamat valokuvat.  

”Satavuotiailla Kuninkuusraveilla on suuri kulttuuri- ja urheiluhistoriallinen merkitys. Mahtavaa, että historian merkittävintä ja rakastetuinta ravitapahtumaa juhlistetaan myös postimerkillä”, Suomen Hippoksen viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari iloitsee.

“Kolmesti ravikuninkaaksi kruunattu Evartti on yksi tämän aikakauden suurimpia menestyshevosia ja jättänyt oman kavionjälkensä Kuninkuusravihistoriaan. Kuningatarkilpailussa eletään parhaillaan nuorten hevosten valtakautta. Rinta rinnan kilpailevat nuoret tammat edustavat kansallisrotuamme parhaimmillaan”, Iivari kertoo.

Vuoden 2024 ensimmäisen vuosipuoliskon uudet postimerkit julkaistaan 8. toukokuuta. Kuninkuusravit 100 vuotta –postimerkkiarkissa on yhteensä 10 ikimerkkiä.